Produs adaugat in cos
Continua Vezi cos
<

TERMOSEMINEU AQUA PLUS 20 KW

TERMOSEMINEU AQUA PLUS 20 KW

3047.00 lei cu TVA
2850.00 lei cu TVA
Ai 6% discount
Cod produs:   TERM.SEM.AQUA.PLUS.20
Producator:   FM
Putere termica nominala [kW]   22
Descriere TERMOSEMINEU AQUA PLUS 20 KW

TERMOSEMINEU AQUA PLUS 20 KW

Ne gasiti si pe SEAP!

DATE TEHNICE:
Putere termica nominala: 20 kW
Putere termica in circuit hidraulic: 14 kW
Puterea pentru incalzirea camerei: 6 kW
Tip combustibil: Lemn, brichete de lemn
Randament energetic 74 %
Temperatura medie gazelor de ardere la iesire din cos: 297°C
Racord cos: Ø 150 mm
Poziția racordului la cos: Verticala
Emisie CO ( 13% O₂)  0.3 %
Vopsea termorezistentă: 600 ⁰C
Sticlă termorezistentă: 700 ⁰C
Grosimea tablei de oțel: 4 mm focar, 2 mm restul.
Tiraj natural necesar la baza cosului: 12 ±2 Pa
Volumul camasii de apa: 22 Litri
Dimensiuni focar (L x l x h): 430x390x460 mm
Dimensiuni de gabarit:
Inaltime :  1250 mm
Latime :      530 mm
Adancime :  540 mm
Greutate: 110 kg

1. OBSERVAȚII
Termosemineul cu ardere îndelungată este destinat pentru încălzirea cladirilor de locuit cu suprafata de maxim 100 m². Face posibilă încălzirea directă a incaperii în care este montat,  nemaifiind necesara montarea altor corpuri de incalzire, doar in cazul in care necesarul de caldura al incaperii este mai mare de 8 kW.

Se instalează în general pentru încălzirea unuinivel. Presiunea maxima de functionare din instalatia de incalzire sa nu depaseasca 2.0 bar. La sisteme de incalzire deschise prevazute cu vas de expansiune deschis, inaltimea de montaj a vasului de expansiune va depasi cu cel putin 0.5 m partea superioara a radiatorului montat cel mai sus pentru a asigura presiunea statica din instalatie.

2. INSTALAREA ȘI PUNEREA ÎN FUNCȚIUNE:
Instalația se umple cu apă dezaerisindu-se in modul obisnuit, iar cu ocazia punerii în funcțiune verificați dacă termoșemineul și piesele necesare sunt conforme cu prescriptiile tehnice și dacă există toate echipamentele de siguranta necesare instalării.

În cazul încălzirii cu pompă de circulatie agent termic puneți în funcțiune pompa de circulație. Daca coșul este nou, termoșemineul nu trebuie utilzat la capacitate maximă până când coșul nu s-a uscat complet.

După verificarea conformității produsului și a instalației cu reglementarile tehnice, deschideți ușa termosemineului și introduceti materialele combustibile pe grila focarului, aprindeti focul și așteptați arderea lor.

Dupa aceea se vor incarca lemnele de foc intr-o cantitate mică și lăsate să ardă bine. Ușa focarului trebuie să stea închisă
pâna cand formează jar. Adăugarea combustibililor solizi se face numai dacă combustibilul solid existent in focarul termosemineului a ars în proporție de cel putin 1/3 din înălțimea focarului.

3. IMPORTANT:
Este interzisă răcirea termoșemineului cu ajutorul curenților artificiali de aer. De asemenea, focarul nu trebuie niciodată udat cu apă în vederea răcirii acestuia, pentru că alfel se poate fisura.

4. GARANTIA:
Producătorul termoșemineului cu ardere îndelungată oferă o garanție cu durata de 2 ani cu condiția ca termosemineul sa fie utilizat în condiții normale.  În cazul utilizării sau a instalării necorespunzatoare, garanția se pierde.

5. CONSERVAREA TEMOSEMINEULUI  LA TERMINAREA SEZONULUI RECE:
Dupa terminarea sezonului de incalzire termoșemineul trebuie curățat de impurități, iar instalația de incalzire verificată și instalatia trebuie completată cu apa in cazul in care este necesar.

Apa din instalatie trebuie evacuată numai în cazul în care doriți să efectuați reparații la instalație. În cazul în care termoșemineul nu se va utilza în sezonul rece, si temperatura din incaperea unde este montat termosemineul poate scadea sub 0°C, apa trebuie complet evacuată, sau sistemul de incalzire trebuie umplut cu un amestec de apa si lichid antigel.

6. ÎNTREȚINERE:
- In timpul functionarii termoșemineului geamul de sticla termorezistenta al termosemineului nu trebuie curățat cu cârpă
umeda, pentru  a nu se sparge din cauza socului termic.
- Controlați periodic cantitatea și calitatea apei  din instalatia de incalzire centrala.
- Nu introduceți deșeuri și resturi lemnoase care nu ard bine în focar.
- Este interzisă introducerea combustibililor care generează gaze volatile in timpul arderii precum si închiderea sau blocarea regulatorului de tiraj.
- Înainte de fiecare aprindere curățați bine jarul si cenusa de pe grila focarului si din cenusar.
- Cel puțin odată pe zi aruncați cenușa.
- Toate suprafețele termoșemineului care ajung în contact cu gazele de ardere trebuie curățate cu ajutorul accesoriilor de curățare specifice.
- Suprafețele de încălzire curate garantează o funcționare economică datorita transferului termic bun.
- Se recomandă curățarea suprafețelor interne de cel puțin odată pe lună, totuși o curățare mai deasă este recomandată.

7. FURNITURA DE BAZA CONTINE:
- Termosemineu AQUA PLUS 20 kW;

- regulatorul de tiraj
- termomanometru cu cadran Ø 100 mm;
- manual de utilizare;
- certificat de calitate si de garantie.

 

 
+
Alte produse din categorie