Produs adaugat in cos
Continua Vezi cos
<

Termosemineu pe lemn FERROLI MIRANO H cu incalzire centrala 22 kW

Termosemineu pe lemn FERROLI MIRANO H cu incalzire centrala 22 kW

2999.00 lei cu TVA
2865.00 lei cu TVA
Ai 4% discount
Cod produs:   LS000116
Producator:   FERROLI
Putere termica nominala [kW]   22
Descriere Termosemineu pe lemn FERROLI MIRANO H cu incalzire centrala 22 kW

Termosemineu pe lemn FERROLI MIRANO H cu incalzire centrala 22 kW

MIRANO H, termosemineul cu functionare pe lemne fabricat de firma italiana FERROLI, este destinat incalzirii centralizate prin intermediul radiatoarelor si este proiectat si testat conform standardului european EN 13240 care se referă la echipamentele de incălzire cu funcționare pe combustibil solid.

Decoratia ceramica cu care sunt placate partile laterale ale termosemineului Mirano H acumuleaza energie termica si confera totodata eleganta produsului cat si incaperii in care el este amplasat. MIRANO H este un termoșemineu pe lemn destinat încălzirii centralizată prin radiatoare, creând totodată o ambianță placută în încăpere datorita usii cu geam termorezistent care permite vizualizarea flacarii.

Tehnologia modernă de proiectare și de fabricație, precum și utilizarea materialelor de calitate asigură o funcționare eficientă și sigură în condițiile respectării instrucțiunilor de instalare și de utilizare.

Termosemineul pe lemn FERROLI MIRANO H este dotat cu ușă de alimentare cu geam din sticlă termorezistentă, care conferă siguranță în exploatare și aduce valențe estetice produsului, permițând vizualizarea permanentă a flăcării.

Corpul șemineului este confectionat din tablă din oțel tratată, sudată și vopsită cu vopsea termorezistentă.
Calitatea finisajului îl recomandă ca produs premium pentru o ambianță plăcută în orice cămin.
Decorația ceramică cu care sunt placate laturile acumulează energie termică și conferă totodată eleganță produsului.

CARACTERISTICI TEHNICE        
Putere termica nominală: 22 kW
Volum incalzit: 130 m³   
Volumul de apa al termosemineului: 22 litri        
Combustibil: lemn de foc, carbune, brichete            
Dimensiuni de gabarit:            
Inaltime: 1050 mm
Latime:    490 mm
Adancime:  460 mm
Diametru racord cos: Ø 118 mm
Greutate: 98 kg
 
INSTRUCȚIUNI TEHNICE PENTRU UTILIZAREA TERMOSEMINEULUI FERROLI MIRANO H
Termosemineul cu ardere îndelungată este destinat pentru încălzirea locuintelor cu un volum maxim de 130 m³. Face posibilă încălzirea directă a incaperii în care este montat,  nemaifiind necesara montarea a altor corpuri de incalzire, doar in cazul in care necesarul de caldura al incaperii respective este mai mare de 5 kW.

Se instalează în general pentru încălzirea unui nivel dar poate fi utilizat și pentru încălzirea unei case cu mai multe nivele, cu conditia ca presiunea maxima de functionare din instalatia de incalzire sa nu depaseasca 3 bar.

Instalarea sistemului de siguranta, respectiv a supapei de siguranta si a vasului de expansiune inchis cu membrana de cauciuc la toate sistemele de încălzire in sistem inchis este obligatorie.

La sistemele de incalzit deschise, prevazute cu vas de expansiune deschis, inaltimea de montaj a vasului de expansiune va depasi cu cel putin 0.5 m partea superioara a radiatorului montat cel mai sus pentru a asigura umplerea completa a instalatiei de incalzire cu agent termic (apă).

NOTA:
Supapa de siguranta si vasul de expansiune nu se livrează împreună cu termoșemineul. Ele se vor achizitiona separat.

INSTALAREA ȘI PUNEREA ÎN FUNCȚIUNE
Instalația de incalzire se umple cu apă dezaerisindu-se in modul obisnuit, iar cu ocazia punerii în funcțiune verificați dacă termoșemineul și piesele necesare sunt conforme cu prescriptiile tehnice și dacă există toate echipamentele de
siguranta necesare instalării.

În cazul încălzirii cu pompă de circulatie agent termic puneți în funcțiune pompa de circulație. Daca coșul este nou, termoșemineul nu trebuie utilizat la capacitate maximă până când coșul nu s-a uscat complet.

După verificarea conformității produsului și a instalației cu reglementarile tehnice, deschideți ușa termosemineului și introduceti materialele combustibile pe grila focarului, aprindeti focul și așteptați arderea lor.

Dupa aceea, se vor incarca cărbunii sau lemnele de foc intr-o cantitate mică și lăsate să ardă bine. Ușa focarului trebuie să stea închisă până când partea de sus a combustibilului se încălzește sau până când lemnul nu formează jar.

Adăugarea combustibililor solizi se face numai dacă combustibilul solid existent in focarul termosemineului a ars în proporție de 1/3 din înălțimea focarului.

IMPORTANT:
Este interzisă răcirea termoșemineului cu ajutorul curenților artificiali de aer. De asemenea, focarul nu trebuie niciodată
stropit cu apa pentru că a nu se fisura din cauza socului termic.

GARANTIA:
Producătorul termoșemineului cu ardere îndelungată oferă o garanție cu durata de 2 ani cu condiția ca termosemineul sa fie utilizat în condiții normale. În cazul utilizării sau a instalării necorespunzătoare, garanția produsului se pierde.

CONSERVAREA TEMOSEMINEULUI  LA TERMINAREA SEZONULUI RECE:
Dupa terminarea sezonului de incalzire, termoșemineul trebuie curățat de impurități, iar instalația de incalzire verificată
și completată cu apă in cazul in care este necesar.

Apa din instalatie trebuie evacuată numai în cazul în care doriți să efectuați reparații la instalația de incălzire. În cazul în care termoșemineul nu se va utilza în sezonul rece, si temperatura din incăperea unde este montat termosemineul poate scădea sub 0°C, apa trebuie complet evacuată sau sistemul de incalzire. Pentru aceste cazuri se va utiliza ca agent termic un amestec de apa si antigel conform indicatiilor producatorului.

ÎNTREȚINEREA:
- Termosemineul se va curata la exterior cu o cârpă umedă.
- Geamul din sticla termorezistenta a termosemineului nu trebuie curățat cu cârpă umeda, atunci cand termoesmineul este in functiune sau nu s-a racit suficient, pentru a nu se sparge din cauza socului termic.
- Controlați cantitatea și calitatea apei  din instalatia de incalzire centrala.
- Nu introduceți deșeuri și resturi lemnoase care nu ard bine în focarul termosemineului.
- Este interzisă introducerea combustibililor care generează gaze volatile in timpul incalzirii si a arderii și închiderea regulatorului de aer si de tiraj.
- Înainte de fiecare aprindere curățați jarul si cenusa de pe grila focarului.
- Cel puțin odată pe zi aruncați cenușa.
- Toate suprafețele termoșemineului care ajung în contact cu gazele de ardere trebuie curățate cu ajutorul accesoriilor de curățare specifice.
- Suprafețele de încălzire curate garantează o funcționare economică datorita transferului termic bun.
- Se recomandă curățarea suprafețelor interne de cel puțin odată pe lună, totuși o curățare mai deasă este recomandată.

 
+
Alte produse din categorie